Wednesday, January 5, 2011

Red Wood & Blue Lake

masih sambungan dari entry yg sblm ini...selain daripada ke Wai-O-Tapu & Skyline di Rotorua, pada hari yang sama jugak kami sempat singgah di Blue Lake & Red Wood...kat Blue Lake tu kami singgah makan dan solat then Red Wood saja singgah utk mengambil gambar...emmm sejak beli kamera baru ni dah jadi rajin plk nak mengambil gambar...

Alhamdulillah hari tu saja kami dapat melihat 4 tempat yg amat berbeza dr bekasan gunung berapi ke tasik, lps tu pulak ke hutan simpan dan last sekali mendaki bukit...Alhamdulillah...w/p banyak jugak dollar yang melayang tp hati puas...hu hu

* perkembangan terbaru ttg abg Zie...doktor tak jadi operate sbb risiko pembedahan otak tu terlalu tinggi...lagipun doktor nampak pendarahan tu dah agak kecut...semlm Abg Zie dah keluar dari hospital dan mungkin lps ni akan mencari alternatif lain macam perubatan tradisional, air tawar dll...terima kasihlah pada semua yg sudi mendoakan...

Blue Lake...Top 10 Holiday Park...yea ke?...cam tak de apa2 je
Budak2 tak sabar nak terjun, mak budak tak sabar nak makan, ayah budak tak sabar nak solat...Alhamdulillah
sapa yang tengah berlari tu?
Anak2 ....masa ni masih sopan...lepas tu habis basah lenjun
ni lah hutan "kayu merah"
boleh ke panjat tu
amboi...
macam raksasa pulak
mama & anak2
tambah papa pulak...ni lah family kami

8 comments:

  1. tak dapat pi NZ, dapat tengok gambar pun ok laa :-) suka baca entry perantau.

    ReplyDelete
  2. kat kwsn kami tkda laut....hu3...atas bukit cam cameron highland.....

    ReplyDelete
  3. seronok berjln musim panas...
    cikgu asna ngajar kat ana ye? fa10 cikgu juga, kat selangor

    ReplyDelete
  4. (lady)TQ (K.Das) kami lak duk kwslembah & kws farm, cam dlm cerita little house in the pairie (Fatin), ngajar kat Gambang, Phg, jln2 seronok & duit le tak do

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum Tuan/Puan.

    Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
    Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

    KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
    Tour operator & Travel Agency

    Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

    Contact person : Amsyahril
    Mobile : +6285263007445
    E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.


    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum .
    Salam dari minang kabau.Yang biasa disebut dengan nama BUKITTINGGI PADANG.Salam juga dari saya ARMAN BUKITTINGGI.bergerak di bidang pelancongan sebagai tour guide.saya nak tumpang iklan kat blog ini...bila ada tuan dan puan yang nak rancang melawat ke bukittinggi padang.tapi belum ada contact untuk uruskan lawatan nya.jangan risau hati.saya boleh bantu untuk mempermudah urusan lawatan nya..untuk info lebih detail nya.sila hubungi saya di talian ini..

    Call/sms/whatsapp.+6285374176166

    FB. Komen. Ajo..

    E_mail.armanpribadi123@gmail.com




    Terimakasih..

    Wassalam.jangan malas untuk bertanya...n

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum .
    Salam dari minang kabau.Yang biasa disebut dengan nama BUKITTINGGI PADANG.Salam juga dari saya ARMAN BUKITTINGGI.bergerak di bidang pelancongan sebagai tour guide.saya nak tumpang iklan kat blog ini...bila ada tuan dan puan yang nak rancang melawat ke bukittinggi padang.tapi belum ada contact untuk uruskan lawatan nya.jangan risau hati.saya boleh bantu untuk mempermudah urusan lawatan nya..untuk info lebih detail nya.sila hubungi saya di talian ini..

    Call/sms/whatsapp.+6285374176166

    FB. Komen. Ajo..

    E_mail.armanpribadi123@gmail.com




    Terimakasih..

    Wassalam.jangan malas untuk bertanya...n

    ReplyDelete
  8. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share foto-foto baju, kain dan accessories, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete